Durva hidegfront vet véget az enyhe ősznek: érekzik a rettenet, ez fájni fog

HelloVidék 2021. október 21. 12:00
Ma egyre nagyobb területen lehet viharos (65-75 km/h, néhol ezt meghaladó) széllökésékre számítani, kiemelten a Dunántúlon, a középső országrészben, az északi megyékben és az Alföld északi felében. Hegységekben (illetve a Balaton környékén) előfordulhat 90 km/h-t meghaladó széllökés is.

Csütörtökön már sok felhő lesz az égen, sokfelé csak rövid napos időszakokra van kilátás. A délután második felétől az északi és északnyugati tájakon, estétől pedig már több helyen alakulhat ki eső, zápor. Megerősödik, többfelé viharossá fokozódik a délnyugati szél. Délután 18 és 24 fok között alakul a csúcshőmérséklet - írta előrejelzésében az Időkép.

Figyelmeztést adtak ki mára

Ma egyre nagyobb területen lehet viharos (65-75 km/h, néhol ezt meghaladó) széllökésékre lehet számítani, kiemelten a Dunántúlon, a középső országrészben, az északi megyékben és az Alföld északi felében. Hegységekben (illetve a Balaton környékén) előfordulhat 90 km/h-t meghaladó széllökés is.

A délutáni óráktól először nyugaton, majd az estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. Ezt követően kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség nem valószínű - közölte a Met.hu.

Péntekre virradó éjszaka hidegfront érkezik esővel, záporokkal

A hét utolsó napján napközben erősen felhős, borongós időre számíthatunk, kisebb eső, zápor a Dunántúlon helyenként még előfordulhat, csak északon süthet ki hosszabb időszakokra a nap. A nyugati-északnyugati szél elsősorban északon, északkeleten lehet élénk, olykor erős. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, mindössze 11-16 fok várható a legmelegebb órákban.

Szombaton az ország nagy részén már sok napsütésre számíthatunk, de délen, délnyugaton még átmenetileg megnövekedhet a felhőzet. Legfeljebb elvétve fordulhat elő egy-egy jelentéktelen zápor. Az élénk, helyenként erős északnyugati szélben 11-16 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

Vasárnap és hétfőn sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Helyenként élénk lehet a szél. A hajnali órákra sokfelé fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet. Délutánonként 10 és 16 fok között alakulhatnak a maximumok.

Címlapkép: Getty Images