Többször is megázhatunk a héten: helyenként már 20 mm esett a Dunántúlon

HelloVidék 2021. november 2. 14:00
Hosszantartó száraz időszak után végre kiadósabb csapadék érkezett. A csúcshőmérséklet 6 és 15 fok között alakul, északon lesz hidegebb, délen enyhébb az idő.

Hazánk nagy részén az elmúlt időszakban nem hullott jelentős mennyiségű csapadék, a talaj vízkészlete a délnyugati határvidék kivételével jelentősen lecsökkent. Éjjel nyugat felől viszont egy peremciklon csapadékzónája érte el hazánkat, amely késő estére hagyja el az északkeleti tájakat. A még szárazabb keleti, északkeleti országrészben is várható legalább pár mm eső - adta hírül az Időkép.hu.

A folytatásban: ilyen időnk lesz a héten

Kedd délutántól nyugat, délnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, eső, zápor egyre inkább csak az északi, északkeleti és keleti tájakon fordulhat elő. Néhol egy-egy zivatar sem kizárt. Kezdetben a keleties, napközben az egyre többfelé nyugatira, északnyugatira forduló szelet kísérhetik élénk, erős lökések. A csúcshőmérséklet 6 és 15 fok között alakul, északon lesz hidegebb, délen enyhébb az idő.

Szerdán többfelé párásan, ködösen indul a nap, majd napközben egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég és késő délutántól kezdve délnyugaton elszórtan már kisebb eső kialakulhat. A déli-délkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Délután 11-18 fokot mérhetünk.

Csütörtökön sokfelé számíthatunk esőre, záporra, helyenként zivatarra és többfelé előfordulhat felhőszakadás. Az élénk, erős, helyenként viharos délies szélben 13 és 23 fok közé melegedhet a levegő, az Alföld déli és keleti tájain lehet a legmelegebb.

Pénteken elszórtan keleten és délen, szombaton pedig helyenként délen és délnyugaton időnként még kisebb eső, zápor előfordulhat. Az északi-északnyugati szél pénteken többfelé, szombaton már csak kevés helyen lehet élénk. Délutánonként 10-16 fok valószínű.

Címlapkép: Getty Images