Horgászni indultak, de erre a cukiságra akadtak: azóta etetik, gondozzák

HelloVidék 2021. november 6. 15:30
Horgászni indultak, és halat ugyan nem sikerült most fogniuk, de még mégis vittek magukkal valamit valamit. Egy fára akadt baglyot mentettek meg, és azóta is ápolják, gondozzák és etetik.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csobádi Csobban-tó partján horgászott édesapjával Gombár Gergő, amikor egyszer arra lett figyelmes, hogy valami mozog az egyik fán - számolt be a különleges esetről a Pecaverzum.

Először azt hittem, hogy egy zacskó vagy ilyesmi, mert messziről úgy tűnt. Aztán közelebb mentem, és láttam, hogy egy bagoly

– mondta a Pecaverzumnak Gergő, aki nem sokat teketóriázott, szólt édesapjának, hogy valahogy segíteni kellene az állaton.

A szerencsétlenül járt bagoly 3-4 méteres magasan lehetett felakadva a fára, fel kellett mászni érte. Gergő apukája, János tette meg, aki lehozta végül a magasból a madarat. Amikor közelebbről is szemügyre vették, látták, hogy az állat szárnyán egy fonott zsinór tekeredett körbe, ami még a fa ágaira is rágabalyodott. Öngyújtóval égették le a zsinórt, a rácsomózódott részt pedig körömcsipesszel és szikével távolították el.

A baglyot nem hagyták magára, hazavitték, és azóta is ápolják, gondozzák és etetik. A legfrissebb képeken tanulsága szerint a bagoly egészen jól érzi magát, gyógyul, és kezd megbarátkozni ideiglenes családjával. Itt meg is nézhetitek a megmentett baglyot!

Címlapkép: Getty Images