Csalóka nagyfény: hideg és viharos széllökések után ez vár ránk a hétvégén

HelloVidék 2022. január 14. 15:00
Számottevő csapadék nem várható és jellemzően napsütéses lesz az idő a hétvégén. Ugyanakkor marad a hideg: néhol napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet, hajnalban pedig akár mínusz 10 fok alá is hűlhet a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, felhősebb keleten, északkeleten lehet az ég, ahol gyenge, vegyes halmazállapotú csapadék, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. A Dunántúl északi, keleti felén és a középső országrészben ismét feltámad az északnyugati szél, helyenként erős, viharos lökések kísérik. Délutánra -1 és +12 fok közé emelekedik a hőmérséklet, hidegebb északkeleten marad az idő.

Szombat hajnalban keleten, északkeleten képződhet pára, köd, ami néhol napközben beragadhat, illetve ezeken a tájakon hószállingózás, ónos szitálás kialalkulhat. Máshol azonban sok napsütésre lehet készülni. Az északnyugati szél a keleti tájak kivételével többfelé élénk, néhol erős lesz. Hajnalban -11, +5, kora délután 0, +7 fokot mérhetünk.

Vasárnap hajnalra már nagy területen képződhet pára, köd, zúzmarás köd, ami keleten délután is megmaradhat. A napsütést főként a nap második felében zavarhatják meg a felhők, de számottevő csapadék nem valószínű. Hajnalban -12, -1, napközben -2 és +7 fokra van kilátás.

Hétfőn és kedden erős fagyra már nem kell számítani, napközben pedig ismét enyhébb idő várható. Hétfőn felhősebb, szelesebb lesz az idő, kevés zápor inkább ezen a napon alakulhat ki.

Címlapkép: Getty Images