Már nem lesz igazi tél februárban? Ezt a fordulatot hozhatja a jövő hét

HelloVidék 2022. február 13. 15:30
A valószínűségi előrejelzések alapján a hónap hátralévő részében kitart a szokásosnál enyhébb, kora tavaszi idő. Hozzuk is, a fagyos éjszakák után napközben mire számíthatunk.

A valószínűségi előrejelzések alapján a hónap hátralévő részében kitart a szokásosnál enyhébb, kora tavaszi idő - írta előrejelzésében az Időkép. Bár egy hidegfront mögött hétvégén erősebb hajnali fagyokra is előfordulnak, jövő hét elejétől ismét délnyugatira fordul az áramlás, mellyel egyre enyhébb légtömegek érkeznek. Ez azt jelenti, hogy

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn naposabb és felhősebb tájak váltják majd egymást, délután a Dunántúlon, majd este a középső tájakon kisebb eső, gyenge zápor kialakulhat. Többfelé élénk, helyenként erős lehet a délies szél. Reggelre foltokban pára, köd képződhet. Kora délután 7-13 fokra van kilátás.

Kedden rövidebb időszakokra süthet ki a nap, kezdetben az ország keleti felén számíthatunk kisebb esőre, záporra, a hegyekben havas esőre. Délután nyugat felől vastagszik meg a felhőzet és várható egyre többfelé eső. A délies szél átmenetileg többfelé feltámad. Fagy csak néhol lehet hajnalban, napközben pedig 6-15 fokig melegszik a levegő, északkeleten lesz hidegebb.

Szerdán még néhol keleten eshet kevés eső, zápor, majd napközben hosszabb időre kisüthet a nap. Délután észak felől ismét megnövekszik a felhőzet, de számottevő csapadék nem várható. Élénk, erős lesz a délnyugati szél, 9-14 fok között alakulnak a maximumok.

Címlapkép: Getty Images