Ítéletidő tarolja le az országot: 12 megyére adtak ki veszélyjelzést, ekkor érkezik a rettenet

HelloVidék 2022. február 16. 18:00
Csütörtöktől viharos széllökésekre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. Elsőfokú figyelmeztetést tizenkét megyében adtak ki, míg pénteken nyolc megyében figyelmeztetnek viharos szél miatt. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer per órát.

Szerda késő délután, este északnyugat felől vastagabb melegfronti felhőzet érkezik. Estig az északi, északkeleti megyékben fordulhat elő néhol kisebb eső, zápor. A délnyugati szelet többfelé élénk, a Kisalföldön helyenként erős lökések kísérhetik – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Csütörtökön a késő délelőtti, déli órákban már a délnyugati irányú szelet az északkeleti megyékben (Hajdúság, Nyírség) viharos (70-80 km/h) széllökések is kísérhetik. A délutáni órákban a délnyugati szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul és viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, a tartósabban felhős északkeleti részeken lehet ennél hűvösebb. Késő estére 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images