Lecsap a vihar az országra: szinte az összes megyére figyelmeztetést adtak ki

HelloVidék 2022. május 6. 09:19
Pénteken erősebben megnövekszik a felhőzet, nyugaton és helyenként északon vastagabb fátyol, valamint gomolyfelhők takarhatják a napot, több napsütés keletebbre lehet. Záporra, zivatarra ismét számíthatunk, kisebb valószínűséggel az alföldi, dél-alföldi tájakon. Mi várható a hétvégére? Nézzük!

Az Időkép előrejelzése szerint, ma több helyen feltámad a délkeleti szél, zivatarokat erős, viharos lökések kísérhetnek. Délután 22 és 27 fok között alakul a hőmérséklet, zivatarokat követően pedig több fokot hűlhet a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint, ma napközben ismét alkalmasak lesznek a feltételek zivatarok kialakulására, legkisebb valószínűséggel a délkeleti országrészben fordulhatnak elő. Egy-egy intenzívebb zivatart jelentősebb csapadék, viharos (60-70 km/h) széllökés és kisebb méretű jég is kísérhet.

Szombaton ismét gyakran zavarhatják felhők a napsütést, és elszórtan záporok, zivatarok kialakulhatnak. A szél elsősorban záporok, zivatarok környezetében támadhat fel, de helyenként ettől függetlenül is élénk lehet. A legmelegebb órákban 21-27 fokot mérhetünk.

Vasárnap folytatódik a változóan napos-felhős idő. Elszórt záporokra, zivatarokra legnagyobb esély a dunántúli és északi tájakon mutatkozik. Helyenként élénk, zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos lesz a szél. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Címlapkép: Getty Images