Kiadták a figyelmeztetést: csak óvatosan, az ország egy részén jégeső és viharos szél is támadhat

HelloVidék 2022. május 9. 16:00
Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Azt írták: hétfő délután és este az országban szórványosan kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Intenzívebb zivatarok főként a középső tájakon, illetve a Dunántúl keleti felén, a Dunántúli-középhegységben valószínűek. Itt egy-egy intenzívebb gócban 20-30 milliméternyi csapadék is hullhat, továbbá jégeső, viharos széllökések is lehetnek. Este észak, északkelet felől csökken a csapadékhajlam. Az előrejelzés szerint hétfőn a leghidegebb órákban 7-13, délután 21-27 fok várható.

Lássuk, mi vár ránk a folytatásban!

Az Időkép előrejelzése szerint kedden is sok napsütés ígérkezik, kevesebb gomolyfelhő képződik, de a Dunántúlon még előfordulhat helyenként zápor, zivatar. Reggel nyugaton rövid ideig köd, párásság alakulhat ki. Ismét 21 és 27 fok közé melegedhet a levegő délutánra.

Szerdán az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás. Említésre méltó csapadék sehol nem várható, reggel azonban többfelé előfordulhatnak párás, ködös körzetek. 24-29 fokos maximumok várhatók. A nyugati-délnyugati szél helyenként megélénkülhet.

Csütörtökön az esti órákig napos, száraz időre számíthatunk, nyári melegre van kilátás, a csúcsértékek 27 és 32 fok között alakulhatnak. Többfelé élénk, helyenként erős lehet a délnyugati szél. Pénteken előreláthatólag hidegfront éri el a Kárpát-medencét. A meleg idő nem tágít, de északnyugatira fordul a szél, és újra záporos, zivataros időre kell készülni.

Címlapkép: Getty Images