Kiadták a figyelmeztetést: pár nap és gyökeres fordulatot vesz az időjárásunk

HelloVidék 2022. július 27. 17:00
Folytatódik a kánikula, de már látni a forró, aszályos napok végét! A hétvégére ugyanis egy hidegfront hozhat sokfelé záporokat, zivatarokat, feltámadó északnyugati szelet. Többfelé mérséklődik a hőség, a csúcsértékek 25 és 33 fok között alakulhatnak.

Szerdán napos-gomolyfelhős időre számíthatunk jelentős csapadék nélkül, legfeljebb északnyugaton alakulhat ki átmenetileg egy-egy zápor. A Tiszántúlon megélénkül az északi szél. Délután 28-34 fok várható - írta előrejelzésében az Időkép.

Csütörtökön a napsütést időnként felhők zavarják meg, de számottevő csapadék sehol sem várható. Az északkeleti szél többnyire gyenge, mérsékelt, délkeleten élénk lesz. Hajnalban 12-19, délután 29-36 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, de északnyugaton és északon már erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Ezeken a tájakon késő délután és este helyenként kisebb zápor, zivatar is kialakulhat. Helyenként élénk lesz a légmozgás. A legmelegebb órákban 31-37 fokot mérhetünk.

Szombatra egy hidegfront hozhat sokfelé záporokat, zivatarokat, feltámadó északnyugati szelet. Többfelé mérséklődik a hőség, a csúcsértékek 25 és 33 fok között alakulhatnak. Vasárnap a Dunától keletre alakulhat ki helyenként egy-egy zápor, a Dunántúlon naposabb idő ígérkezik. Élénk, erős északi-északnyugati szélre, 23 és 30 fok közötti maximumokra van kilátás, keleten, északkeleten mérhetjük majd az alacsonyabb csúcsértékeket.

Címlapkép: Getty Images