Brutális hét vár ránk: kibírhatatlan kánikula közeleg, de már látni a végét

HelloVidék 2022. augusztus 15. 16:01
Csütörtökön már 34 és 39 fok közötti maximumokra van kilátás, azonban pénteken záporokkal, zivatarokkal, erős széllel hidegfront érkezik, de előtte keleten még kitart a forróság.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn a napsütést több helyen zavarhatják meg gomolyfelhők. Egy-egy zápor, zivatar átmenetileg elsősorban a Dunától keletre és a középső tájakon fordulhat elő elszórtan. A déli-délnyugati szél többfelé megélénkülhet. Délután 30-35 fokra van kilátás.

Kedden a napos idő mellett elszórt záporok, zivatarok ismét kialakulhatnak. Több helyen megélénkül a nyugati-északnyugati szél. Melegszik az idő, a csúcshőmérséklet 31 és 36 fok között alakulhat.

Szerdán sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk. Említésre méltó csapadék nem valószínű. A szél is többnyire mérsékelt marad, csak néhol lehetnek élénk széllökések. Napközben 32 és 36 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökön 34 és 39 fok közötti maximumokra van kilátás. A déli-délnyugati szél többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton erős lehet. Délután egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, de csak kevés helyen alakulhat ki gyenge zápor, esetleg zivatar. Pénteken záporokkal, zivatarokkal, erős széllel hidegfront érkezik, de előtte keleten még kitart a forróság.

Címlapkép: Getty Images