Kiadták a figyelmeztetést: erősebb fokozatra kapcsolt a nyár vége, ez vár ránk!

HelloVidék 2022. augusztus 25. 16:04
Melegszik a légkör, jellemzően helyi hatások érvényesülnek. Egyre nagyobb területen lesz 30 fok felett a hőmérséklet, ugyanakkor az ország felében kiadták a citromsárga figyelmeztetést, és zivatarokra hívják fel a figyelmet.

Az OMSz előrejelzése szerint a párásság, köd megszűnését követően hazánk nagy részén sok napsütés várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Helyenként előfordulhat záporeső, zivatar. Az északi, északkeleti szél csak néhol élénkülhet meg, zivatar térségében azonban erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 33 fok között alakul. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken - az Időkép előrejelzsée szerint - a Dunától keletre számíthatunk több napsütésre, a Dunántúlon megnövekszik a gomolyfelhőzet és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Délutánra 27 és 35 fok közé melegedhet a levegő.

A hétvégén sem lesz zivatarokban hiány

Szombaton a keleti, északkeleti tájakon számíthatunk naposabb, szárazabb időre, máshol gyakrabban megnövekedhet a felhőzet, és a Dunántúlon szórványos záporok, zivatarokra van kilátás. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Reggelre a Dunántúlon többfelé pára, köd képződhet. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 34 fok között alakul.

Vasárnap napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, több tájegységünkön fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Záporok, zivatarok környezetében feltámad a szél. Délután 25 és 33 fokra van kilátás, keleten lesz melegebb az idő.

Hétfőn elszórt zápor, helyenként zivatar még mindig előfordulhat. Az északnyugati szelet a Dunántúlon élénk lökések kísérhetik. Délután 24-32 fok valószínű.

Címlapkép: Getty Images