Minden megyére kiadták a riasztást: zivatar, jégeső tarolja le az országot

HelloVidék 2022. szeptember 19. 18:02
Az országos meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint ma szórványosan lehet zivatar kialakulására számítani az országban, amit néhol viharos szél (60-80 km/h) és apró szemű jég kísérhet. Kedden napközben a középső országrészben elvétve, délnyugaton, illetve az ország keleti harmadán nagyobb eséllyel alakulhatnak ki zivatarok, melyeket intenzív csapadék (ált. 10-20 mm), átmeneti szélerősödés, apró szemű jég kísérhet. Ma napközben Sopron térségében a legerősebb széllökések zivataroktól függetlenül is elérhetik a 60-65 km/h-t.
Forrás: OMSZ

Mi várható még a héten?

Az Időkép előrejelzése szerint, kedden változóan felhős-napos időre van kilátás, és ezen a napon is kialakulhatnak többfelé záporok, helyenként zivatarok. Többfelé élénk, erős marad az északnyugati szél. Hajnalban 3-10 fok várható, de a hideg északi völgyekben ettől is hidegebb lehet. Délutánra 13 és 18 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Szerdán is marad a napos-gomolyfelhős idő. Elszórt záporok, esetleg egy-egy zivatar főként az ország keleti felén alakulhat ki. Az északias szelet többfelé élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik. A hűvös reggelt követően délután 14-19 fok valószínű.

Csütörtökre szintén napos-gomolyos idő körvonalazódik, helyenként zápor, esetleg zivatar előfordulhat. Az északias szél még többfelé élénk lehet. Napközben 14-19 fokra van kilátás. Pénteken sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, csak néhol fordulhat elő gyenge zápor. A szél veszít erejéből. Délután 14-19 fokot mutathatnak a hőmérők, de hajnalban helyenként talajmenti fagy előfordulhat.

Címlapkép: Getty Images