Kiadták a figyelmeztetést: tartós köd okozhat gondokat ezekben a megyékben

HelloVidék/MTI 2022. október 22. 15:32

A hidegfront átvonulását követően vasárnap hajnalban a nyugati, délnyugati megyékben kiterjedt ködmezők kialakulására kell számítani.

A szombatról vasárnapra virradó éjszaka folyamán többfelé képződik pára, köd. Tartósabban ködös területek elsősorban a Dunántúl nyugati, délnyugati felén, kisebb eséllyel az Északi-középhegység térségében fordulhatnak elő. Vasárnap délelőtt a köd megemelkedik, feloszlik.

Az Időkép előrejelzése szerint jövő hét elején, hétfőn még északon, északnyugaton indulhat több helyen párásan, ködösen a nap. Napközben északon lehet több, délen kevesebb felhő. estefelé északnyugaton kialakulhat zápor, akár zivatar. Az ország déli felén élénk, néhol erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Délutánra 17 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet, délen lesz melegebb.

Kedden főként délen, délnyugaton fordulhat elő eső, zápor, majd délután északnyugat felől egyre többfelé kisüt a nap. A helyenként élénk nyugatias szélben 16-21 fokra készülhetünk.

Szerdán többfelé párás, ködös lesz a reggel, a köd és a rétegfelhőzet néhol napközben is tartósabban megmaradhat, máshol sok lesz a napsütés. Napközben 15 és 21 fok közé melegedhet a levegő.

Címlapkép: Getty Images