Ilyen cukit még nem láttál: a vidéki állatkert igazgatója otthonában neveli a fura kis négylábút + Videó

HelloVidék 2022. december 28. 14:03

A győri földimalac bébinek az állatbarátok segítségével szeretnének nevet adni, hogy már elkeresztelve térhessen vissza hamarosan szüleihez a januárban elkészülő új földimalacházba - adta hírül a vidéki állatkert.

A földimalac Afrikában, a Szahara alatti területeken él. Termeszekkel táplálkozik, a termeszvárak szétbontásában mesterien használja termetes ásó karmait. Akár tíz méteres gödröket is ás magának, amelyeket a környék többi állata is előszeretettel kibérel, ha már elhagyatott. A Győri Állatkert az afrikai földimalacot Európai Fajmegőrzési Program keretei között tenyészti a kontinensen egyedülálló sikerességgel.

Egy hónappal ezelőtt újabb bébivel gyarapodott a hazai földimalac-család. A győri bébinek az állatbarátok segítségével szeretnének nevet adni, hogy már elkeresztelve térhessen vissza hamarosan szüleihez a januárban elkészülő új földimalacházba - adta hírül a vidéki állatkert közösségi oldalán.

Ahogy írták, az anya első vemhessége révén még elég rutintalan, így az állatkert állatorvosa és felesége saját otthonukban nevelik az új „családtagot”.

Az állatkert Facebook oldalán indított szavazáson 6 név közül lehet választani, amiket gondozójuk állított össze.

Íme, ezek lehetnek a befutó nevek:

  • Badu ( erős-hatalmas)
  • Ada (díszítés, szépség)
  • Bunmi (ajándék)
  • Arwa (szép, bájos)
  • Asali (édes, mint a méz)
  • Akia (elsőszülött)

A szavazás január 6-ig tart.

Címlapkép: Getty Images