Csak óvatosan a kirándulásokkal: több megyére adtak ki riasztás, eső és jég is jöhet

HelloVidék 2023. április 1. 11:02

Ahogy az Országos Meteorológiai Szolgálat írja előrejelzésében, ma elsősorban a Dunántúl nyugati, délnyugati részein valamint az északkeleti harmadban alakulhatnak ki helyenként zivatarok. A legerősebb gócokat intenzív csapadék (10-20 mm), viharos széllökés (>70 km/h), esetleg apró szemű jég kísérheti.

Az előrejelzésük szerint, az ország déli, délkeleti, majd keleti felén felhősebb lesz az ég, másutt fátyol- és gomolyfelhők zavarják majd a napsütést. Reggel a déli, délkeleti határszélen gyenge eső még eshet, napközben pedig elszórtan alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szél a középső országrészben megélénkül, főleg záporok, zivatarok környezetében erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű. Késő este 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.
Forrás: OMSZ

Mi várható vasárnap?

A Dunántúlon, illetve a Tiszántúlon lehetnek felhősebb körzetek, másutt gyengén felhős vagy derült lesz az ég. Néhol pára-, illetve ködfoltok is képződhetnek. Helyenként kisebb zápor előfordulhat. Az északnyugati szél időnként megélénkülhet, de alapvetően mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között várható.

Címlapkép: Getty Images