Kegyetlen brutalitás: idegméreggel átitatott tyúkot tettek ki csalinak, 10 védett állat pusztult el

HelloVidék 2023. április 23. 12:23

Mérgezett, védett madarak tetemét találták Mórahalom határában – írta a 24.hu. Összesen 10 elpusztult madár került elő. A természetvédelmi őrök szerint egy idegméreggel átitatott házi tyúk tetemével mérgezték meg az állatokat. Rendőrségi feljelentést tettek.

Újabb ragadozó madarak estek illegális mérgezés áldozatául, a helyszín ezúttal a Csongrád-Csanád vármegyében fekvő Mórahalom. A 24.hu és az RTL legfrisebb információi szerint a területen illetékes Kiskunsági nemzeti Park kutyás keresőegysége már 10 madár tetemét találta meg, a mérget csirkehúsba rejtve szórták szét a területen.

Az áldozatok többsége Magyarországon védett barna rétihéja és egerészölyv

Az elmúlt években gyakran érkezik hír hasonló esetekről, amikor az elkövető mérgezett csalit szór szét a területen. Ezzel aztán válogatás nélkül elpusztít minden, a húsból fogyasztó állatot a macskáktól, kutyáktól kezdve a rókákon ár a madarakig. Az elkövető ilyenkor akár négyféle bűncselekményt is elkövethet: méreggel való visszaélést, orvvadászatot, állatkínzást, és amennyiben áldozata fokozottan védett faj egyede, természetkárosítást

- írta a lap.

Címlapkép: Getty Images