Ilyen időt hoz a majális és a hosszú hétvége: érdemes szabadtéri programot tervezni?

HelloVidék 2023. április 28. 12:05

Péntek délutántól változékonyabbra fordul az idő. A napsütéses órákat követően többször lehet zápor, helyenként akár zivatar, főként szombaton. Hétfőre ugyanakkor lecseng a mozgalmas idő.

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken a kezdeti napos időt követően nyugat felől egyre jobban megnövekszik, megvastagszik a felhőzet és a délután második felében nyugaton, északnyugaton egyre többfelé eredhet el az eső, este pedig már keletebbre is kialakulhat kisebb eső, zápor. Nyugaton, északnyugaton élénk, olykor erős lesz a délies szél. A maximumok 15 és 21 fok között alakulnak.

Szombaton a változóan felhős időben több helyen kialakulhat zápor, főként a Dunántúlon zivatar. A zivatarokat néhol jégeső, felhőszakadás, viharos széllökés kísérheti, zivtaroktól függetlenül a középső tájakon a déli-délkeleti, északnyugaton az északnyugatira forduló szél lehet élénk. Hajnalban 3 és 10, míg délután 14 és 24 fok közötti értékekre van kilátás, nyugaton, délnyugaton lesz melegebb.

Vasárnap a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett elszórtan fordulhat elő zápor, néhol esetleg zivatar. Az északias szél a Dunántúlon és északkeleten többfelé élénk, néhol erős lehet. Délután 17-22 fokra van kilátás.

Hétfőn, május első napján keleten, északkeleten csak kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, máshol fátyolfelhőzet szűrheti a nap sugarait. Jelentéktelen zápor csak néhol délen és nyugaton fordulhat elő. A keleties szél többfelé megélénkül. 18-23 fokot mérhetünk a délutáni órákban. Kedden nyugat felől egyre többfelé eshet, a maximumok 15-24 fok között alakulhatnak, keleten lehet melegebb.

Címlapkép: Getty Images