Befellegzik a strandidőnek, még jég is jöhet: hát, ilyen időjárásunk lesz a hétvégén

HelloVidék 2023. július 29. 12:01

Ma a déli óráktól elsősorban északkeleten, a Tiszántúlon, valamint északnyugaton alakulhatnak ki zivatarok, melyeket átmeneti szélerősödés (50-70 km/h), intenzív csapadék, esetleg aprószemű jég kísérhet. A zivatartevékenység az éjszakai órákra sem szűnik meg, mivel északnyugat felől egy hidegfront hatására újabb cellák kialakulása valószínű - írtja az OMSZ.

Az Időkép előrejelzése szerint szombaton napos-gomolyfelhős idő ígérkezik. Északnyugaton, északon és északkeleten helyenként zápor, zivatar átmeneti jelleggel kialakulhat. Az északi, északkeleti tájakon élénk, időnként erős lehet a nyugati, illetve a délnyugati szél. Délután 28 és 34 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Vasárnap gyakran takarhatják felhők a napot, és sokfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar. Napközben egyre többfelé északnyugatira fordulhat a szél, amelyet élénk, néhol erős lökések kísérhetnek. 22 és 33 fok között alakulhatnak a maximumok, délkeleten lesz a legmelegebb, hidegebb pedig a tartósan felhős, csapadékos tájakon.

Hétfőn változóan napos-felhős időre van kilátás, futó zápor elszórtan az északkeleti országrészben és néhol keleten fordulhat elő. Többfelé élénk, helyenként erős lehet az északnyugati szél. Délutánra 25 és 31 fok közé melegedhet a levegő.

Kedden eleinte napos idő ígérkezik, majd többfelé megnövekszik a felhőzet, de estig csupán egy-egy zápor fordulhat elő. Este északnyugat felől érkezik eső, zápor, helyenként zivatar. Többfelé élénk, helyenként erős lehet a délies szél. Délután 26-31 fokot mutathatnak a hőmérők. Szerdán kezdetben többfelé, délután már csak helyenként alakulhat ki eső, zápor, zivatar a szeles időben. Pár fokkal mérséklődhet a nappali felmelegedés.

Címlapkép: Getty Images