Ha szerencsénk lesz, megússzuk a szombati esőt: térképen mutatjuk, hol kell az esernyő

HelloVidék 2023. augusztus 19. 10:31

Szombaton ugyan az ország legtöbb területén kialakulhatnak elszórt jelleggel záporok és zivatarok, de hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt majd a nap. A szél is felélénkülhet, de csak záporok, zivatarok környezetében fokozódik viharossá. De milyen lesz a folytatás? Lesz a hétvégén strandidőnk?

Szombaton a felhősebb tájakon a felhőzet délelőtt szakadozik, gomolyosodik, máshol az erőteljessé váló gomolyfelhő-képződés mellett általában sok napsütés valószínű. Szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, amelyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet és környezetükben átmenetileg megerősödhet, viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 28 és 33 fok között valószínű. Késő estére 17 és 23 fok közé hűl le a levegő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A folytatásban

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap csak kevés felhő lesz az ország nagy része felett, a napsütésé lesz a főszerep. Átmenetileg egy-egy kisebb zápor, esetleg zivatar csak elvétve fordulhat elő. Nem lesz jelentős a légmozgás. Délután 30 és 35 fok közötti csúcsértékeket mutathatnak a hőmérők.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk, számottevő csapadék sehol sem valószínű. Helyenként élénk lehet az északias szél. Délutánra 30 és 35 fok közé melegedhet a levegő.

Kedden és szerdán is sokat süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből említésre méltó csapadék nem valószínű. Helyenként élénk lehet a szél. Kedden 29-35, szerdán 30-35 fokra van kilátás a legmelegebb órákban.

Címlapkép: Getty Images