Kiadták a a figyelmeztetést mára: a viharos széllel lesz a kevesebb gondunk

HelloVidék 2023. december 23. 11:52

Viharos szél, eső, havas eső miatt adtak ki riasztást a mai napra. Ráadásul kettősfronti hatás terheli szervezetünket. Ez vár ránk az ünnepekben is?

Szombaton a délnyugati országrész kivételével sokfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék, ezen belül is északkelet felé haladva növekszik a havas eső, havazás valószínűsége. A szél ezen a napon is többfelé és gyakran lesz erős, viharos. Napközben az ország északkeleti felén 1-6, délnyugati felén 7-12 fokot mérhetünk - írta az Időkép.

Kettősfronti hatás terheli szervezetünket. Napközben fejfájás, keringési és légzőszervi problémák, vérnyomás-ingadozás, ízületi panaszok egyaránt előfordulhatnak. Emellett fáradékonyság, levertség, rossz közérzet is kialakulhat.

Fokozódnak a gyulladásos bántalmak, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. A változékony, szeles időben ingadozó lesz a hő- és komfortérzet, a szokásosnál ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk.

Vasárnap a felhős időben elszórtan fordulhat elő kisebb eső, zápor, északon, északkeleten reggel még havas eső, hó is hullhat. Többfelé élénk, az északi tájakon erős, néhol viharos lesz a nyugati szél. A csúcshőmérséklet 5 és 13 fok között alakulhat.

Karácsony első napján, hétfőn tavaszias meleg várható 8-15 fok közötti csúcshőmérsékletekkel. Az ország északi felén lesz felhősebb az ég, itt néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. Délen, délnyugaton lehetnek hosszabb napos időszakok. A nyugati, délnyugati szél többfelé élénk, helyenként erős lesz.

Karácsony második napján, kedden hosszabb-rövidebb napsütés mindenhol várható, számottevő csapadék nem valószínű. A nyugatias szél több helyen megélénkül. Enyhe marad az idő, 7-14 fok ígérkezik. Szerdára napos, fátyolfelhős idő körvonalazódik. Csapadék nem várható. Mérsékelt délies szélre, 6-12 fokos csúcshőmérsékletre van kilátás.

Címlapkép: Getty Images