Több száz lakásban még nincs áram: zajlik a vihar okozta hibák elhárításán

HelloVidék 2019. szeptember 10. 16:00
Közel negyvenezer ügyfélnél okozott átmenetileg áramszünetet a Dél-Alföldön végigvonult hatalmas vihar tegnap délután. Az NKM hálózatos kollégái gyors és szervezett munkájának köszönhetően szinte mindenütt sikerült helyreállítani a középfeszültségű hálózaton keletkezett hibákat. Mostanra már csak alig 500 ügyfélnél nincs áram.

Szeged és környékét érintette leginkább a vihar, amely jelentős károkat okozott a térségben. Az NKM munkatársai megerősített létszámmal kezdték meg a hibák feltárását a vihar elvonultával. A helyreállítás késő estig, és éjszaka is zajlott, a pihenőre vonult szerelőcsapatokat Bajáról, Kecskemétről, Békéscsabáról átirányított szerelőpárok váltották.

A munkálatok a mai napon is folytatódnak, jelenleg 100-nál több szerelővel, hiszen a mostanra javarészt helyreállított középfeszültségű hibák mellett nagyon sok a kisfeszültségű hálózaton keletkezett hiba is.A kidőlt fák sok helyen megrongálták a hálózatot, vezetékek szakadtak le, amelyek megközelítése élet- és balesetveszélyes!

Az NKM áramhálózatának munkatársai a katasztrófavédelemmel együttműködve mindent megtesznek azért, hogy a lehető legrövidebb időn belül minden ügyfelüknél helyreálljon az áramszolgáltatás.