Az egész országot sűrű köd lepi: kiadták a sárga figyelmeztetést

HelloVidék 2020. január 16. 11:00
Sűrű, zúzmarás ködre, hószállingózásra, szemcsés hóra és ónos szitálásra kell számítani. Hétvégén is hasonlóak lesznek a kilátások.

Az egész országra figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtökön a felhőzet felszakadozása nem valószínű, jobbára zárt felhőzet lesz párássággal és köddel. Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul, de ahol kisüt a nap, ennél pár fokkal melegebb is lehet.

Térképen a figyelmeztetés miatt citromsárgába borult ország:

Pénteken az ország nagy részén borult, párás, foltokban ködös időre számíthatunk, ugyanakkor kisebb körzetekben tartósan derült lesz az ég. Elszórtan szitálás, ónos szitálás, hószállingózás várható. A Kisalföld térségében megélénkül a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között, a napos helyeken 5 fok körül alakul.

Hétvégére hasonló időben lesz részünk. Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult, párás időre van kilátás, kis területen lehet napsütés. A Dunántúl nyugati felén délutántól elszórtan kisebb havazás, havas eső fordulhat elő, másutt szitálás, ónos szitálás, hószállingózás lehet. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű. Vasárnap szintén főleg erősen felhős vagy borult, keleten párás, foltokban ködös időre számíthatunk. Főként a Dunántúlon elszórtan valószínű hószállingózás, kisebb havazás, havas eső. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, nyugaton meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű.

Címlapkép: Getty Images