Koronavírus: óvintézkedésből a zalaegerszegi kórházba szállítottak egy magyar óvodást

HelloVidék 2020. február 28. 13:30
Egy türjei óvodást szállítottak a zalaegerszegi kórházba kivizsgálni, mert családtagja az új koronavírus fertőzéssel érintett országban járt. A kisgyereket óvintézkedésből szállították a kórházba. A HelloVidék megkereste az érintett óvodát, az intézményvezető elismerte az esetet, de további információkkal nem tudott szolgálni.

Az ezalenyeg.hu információi szerint egy türjei óvodást szállítottak a zalaegerszegi kórházba kivizsgálni, mert családtagja az új koronavírus fertőzéssel érintett országban járt. A szülőket a Türjei Szent László Óvoda-bölcsőde intézményvezetője tájékoztatta, hogy a kisgyereket óvintézkedésből szállították a kórházba.

A tájékoztatásból kiderült, hogy azért vitték az óvodást a kórházba, mert a gyermek családjában egy családtag az új koronavírussal fertőzött országban járt. Mint azt a szülőknek szóló hivatalos levélben írják:

Tájékoztatjuk Önöket, hogy intézményünkben óvintézkedés miatt egy gyermeket a zalaegerszegi kórházba szállítottak. Erre azért került sor, mert a családban egy családtag a fertőzött országrészen járt. A család tünetmentes, preventív céllal történt az intézkedés.

A HelloVidék megkeresésére az intézmény vezetője megerősítette a tájékoztatóban leírt információkat. Mint elmondta, további információi viszont a gyermek állapotáról nincsenek.

KATT! Koronavírussal kapcsolatos legfrisebb hírek a Pénzcentrum tematikus mellékletében

Címlapkép: Getty Images