Betörés és tombolás a debreceni templomban: a férfi imádkozott, majd rombolt

MTI 2020. március 31. 16:02
Betört egy férfi a debreceni Református Nagytemplomba, majd imádkozni és olvasni kezdett a Bibliából. Amikor észlelte, hogy már nincs egyedül rongáni kezdte a műemlék épület berendezését. A tervek szerint virágvasárnapra befejezhetik a sérült ajtó és az úrasztal javítását.

Betört egy férfi hétfő este a debreceni Református Nagytemplomba. A helyszínre elsőként érkező lelkipásztor, majd a rendőr is azt látta, hogy az úrasztalánál imádkozik és a Bibliából olvas a 30 éves budapesti férfi, aki amikor észlelte, hogy már nincs egyedül, ingerülten rongálni kezdte a Nagytemplom berendezését. A perceken belül a helyszínre érkező rendőrök elfogták és előállították a férfit, akinek rongálás miatt kell felelnie tettéért.

Virágvasárnapra helyreállítják a debreceni Református Nagytemplom úrasztalát, amelyet megrongált. Mivel a Református Nagytemplom műemlék épület, az úrasztala és az egyik megsérült ajtó javításához restaurátor, asztalos, rézműves és lakatos munkáját is igénybe kell venni. A biztosító megkezdte a károk felmérését.

Címlapkép: Getty Images