Évtizedek óta nem volt ilyen rossz a helyzet: segítségre szorul Hajdú-Bihar megye

MTI 2020. április 4. 11:06
Évtizedek óta nem volt ennyire szükség önkéntesekre, mint most Hajdú-Bihar megyében. A koronavírus elleni küzdelemhez kapcsolódó feladatokhoz, különböző területekre toboroz a Magyar Vöröskereszt és az Országos Mentőszolgálat hajdú-bihari szervezete. Nem csak egészségügyi végzettséget igénylő feladatokra.

A koronavírus elleni küzdelemhez kapcsolódó feladatokhoz önkénteseket toboroz a Magyar Vöröskereszt és az Országos Mentőszolgálat hajdú-bihari szervezete. Közleményük szerint "évtizedek óta nem volt ennyire szükség önkéntesekre, 18. életévüket betöltött civil segítőkre a megyében mint most, a koronavírus elleni küzdelemben".

Elsősorban gépkocsivezetői, adminisztratív, mintavételi, ápolói, higiéniai területekre keresnek önkénteseket, akiknek a feladataikat saját településükön, vagy a román határnál kellene végezniük. A két együttműködő szervezet "testhez álló, hasznos feladatokat keres mindenkinek, az önkéntesek biztonságos körülmények között szolgálhatnak".

Akadnak feladatok, amelyek elvégzéséhez egészségügyi szaktudásra van szükség, ezért várnak ezen a területen tanuló, dolgozó, tapasztalatokkal, gyakorlattal rendelkező fiatalokat, felnőtteket is - írta a vöröskereszt, amelynek debreceni, balmazújvárosi, berettyóújfalui, hajdúböszörményi, hajdúnánási, hajdúszoboszlói és püspökladányi szervezetinél lehet jelentkezni önkéntes munkára.

Címlapkép: Getty Images