Hatalmas tömeg a Balatonon: több száz embert kellett hazazavarni

HelloVidék 2020. április 13. 09:09
A Balaton több településén rendeltek el szigorításokat a koronavírus-járvány miatt a húsvéti időszakra. Lezárták a látványosságokat, strandokat, parkolókat, ám sok esetben ez nem volt elég, hiszen így is több száz embert kellett elküldeni a területekről.

A kijárási korlátozás mellett számos balatoni településen rendeltek el a húsvéti időszakra szigorítást. Több településen zárták le a látványosságokat, strandokat, parkolókat, ám sok esetben ez sem volt elég: tömegek érkeztek a tópartra. Balatonlellén és Balatonbogláron több száz főt kellett elküldeni az elmúlt két napban.

A Balatonlellei Polgárőrség Facebook oldalán számolt be a hétvégi tapasztalatokról. Leírták, hogy ekkora vendégsereg az elmúlt évtizedekben sem volt ebben az időszakban.

Jelentős létszámban érkeztek az apartmanokba, társasüdülőkbe és hétvégi házakba máshonnan

-fogalmaztak.

Hangsúlyozták, hogy Balatonlellén egy-két esetben fordult elő, hogy letépték a szalagokat és tiltott területen tartózkodtak, de helyiekkel nem találkoztak. A megkérdezettek egy része más településról érkezett parti sétára. A polgárőrök beszámolója szerint Balatonbogláron már sokkal rosszabb volt a helyzet. Az egyik strandot kiürítették, majd ugyanazzal a családdal találkoztak a másodikon és a harmadikon is.

Kérdésünkre, hogy nem egyértelmű a rendelkezés, vagy mi az oka a viselkedésüknek a következő választ kaptuk:
“Lejöttünk pihenni a családdal és nem képzelik, hogy otthon fogunk ülni és nem megyünk ki a partra!?”

-írják.

Végül a család elhagyta a területet. A két településen naponta több száz főt kellett a területek elhagyására kérni. Két autóval 4 fő járta folyamatosan a területeket és rajtuk kívül további egy autó 2 fővel állt készenlétben, mely kettő esetben kellett besegítsen.

Címlapkép: Getty Images