Egy forintért bérelhető ez a vidéki épület: mutatjuk a feltételeket

HelloVidék 2020. április 26. 18:03
Jelképes összegért lehet bérbe venni az évek óta nem használt Soprontól 6 km-re található harkai vasútállomás épületét. Természetesen, az olcsó bérlésnek vannak feltételei, amiket a bérlőnek a jelképes összegért cserébe a szerződés alapján vállalnia kell - írja a kisalfold.hu.

2012 decembere óta szünetel a személyforgalom a Soprontól 6 km-re található harkai vasútállomáson, így azóta az állomásépület sem funkcionál. A portál információi szerint jelképes összegért lehet bérbe venni az évek óta nem használt állomásépületet.

A GYSEV Zrt., mint az ingatlan vagyonműködtetője úgy döntött, hogy meghirdeti a Sopron külterületi ingatlanból a 307 m2-es állomásépület, valamint a hozzá szorosan kapcsolódó, 1.000 m2-es földterület bérbeadását 1, azaz egy forint havi bérleti díjért. Az ingatlan helyrajzi száma 0424/2, hivatalos elnevezése „kivett közforgalmú vasút és torony, rét és szántó”, a teljes területe több mint 86 ezer négyzetméter.

Természetesen az olcsó bérlésnek vannak feltételei. A bérlőnek a jelképes összegért cserébe a szerződés alapján vállalnia kell, hogy a jelenleg veszélyes műszaki állapotban lévő épületet megfelelő állapotba hozza, majd a bérleti időszakban folyamatosan karbantartja.

A GYSEV Zrt. tervei szerint 15 évre lehet bérbe venni az épületet, ez idő alatt a szerződő felek nem jogosultak a bérleti szerződés egyoldalú felmondására. Bérbevételi szándék esetén a vasúttársaság az épület műszaki dokumentációját rendelkezésre bocsátja és a hasznosításhoz szükséges további adatokról, előírásokról tájékoztatást ad. Érdemes tudni, hogy az országos településrendezési és építési követelmény rendelkezése alapján a közlekedési területen fekvő épületnek a közlekedést kiszolgáló, kereskedelmi, szolgáltató, és szállás jellegű hasznosítása is lehetséges.

Címlapkép: Getty Images