Közel 80 embert vizsgálnak: szigorú zárlatot rendeltek el a vidéki kórházban

HelloVidék 2020. április 29. 10:29
A tisztifőorvos döntése alapján zárlatot rendeltek el a tatabányai Szent Borbála Kórházban a fekvőbeteg-osztályokon, valamint a járóbeteg-szakrendelések is szünetelnek a kórházban felbukkant koronavírus-fertőzés miatt - írja a Kemma.

A portál információi szerint Müller Cecília országos tisztifőorvos kedden a parlament Népjóléti Bizottságában bejelentette, hogy zárlatot rendelt el a tatabányai Szent Borbála Kórházban, ahol a házon belül kezdett el terjedni a koronavírus. A járóbeteg-szakrendeléseket is beszüntették a Szent Borbála Kórházban a fekvőbeteg-osztályokon elrendelt zárlat mellett.

Az intézmény a Facebook-oldalán közölt részleteket a zárlatról. A zárlatról szóló határozat a tataványai központi telephelyen működő egységeket érinti. A Tatau Árpád-házi Szent Erzsébet Kórházban továbbra is folyamatos az ellátás a portál szerint. Az intézkedésre a betegek és dolgozók biztonsága érdekében került sor, amely visszavonásig érvényes.

A keddi adatok alapján a kórházban felbukkant fertőzés kapcsán 79 ember került kontakt- vagy gyanús esetként karanténba, emellett 21 dolgozó tesztje lett pozitív. A koronavírus terjedése miatt az oroszlányi hajléktanalszóllót is ki kellett üríteni, ugyanis egy lakójuk, aki többször járt a kórházban szintén megfertőződött.

Címlapkép: Getty Images