Koronavírus: megtízszereződött a betegek száma a vidéki otthonban

HelloVidék 2020. április 30. 08:37
A teszteredmények alapján tízszeresére nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Otthonában, ahol így most több mint harmincan betegek- írja a szeged.hu.

A portál információi szerint a teszteredmények alapján megtízszereződött a koronavírus-fertőzöttek száma a Csongrád Megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Otthonában, ahol így most több mint harmincan betegek.

Április 28-án az intézményben 31 bentlakó és egy dolgozó PCR-tesztje lett pozitív

– közölte a portállal a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltsége.

Jelenleg minden beteg tünetmentes. A fertőzött dolgozó otthoni karanténban van a többieket pedig kórházban ápolják. A főigazgatóság szerint más, az illetékességi területén működő intézményekben nincs tudomásuk megbetegedésről. A szegedi intézményben múlt héten jelent meg a vírus, akkor még hárman betegettek csupán meg, majd gyorsan elterjedt a fertőzés a lakók között.


A szegedi otthonban, ahol vak és látássérült embereket, valamint pszichiátriai betegeket gondoznak, a lakók több mint fele a 65 év feletti korcsoportba tartozik. Ez az első olyan időseket is gondozó otthon a Szegeden, ahol hivatalosan is kimutatták a koronavírust.

Címlapkép: Getty Images