Milliókból szépülnek a strandok: mutatjuk hol lehet az új fürdőkben csobbanni

HelloVidék 2020. május 18. 09:06
Két révfülöpi strand újulhat meg, ugyanis a nagyközség fürdőinek területén korszerűsítési munkák kezdődtek. Az összegből többek között új vizesblokk, úszó napozóstégek készülnek, illetve a régi lépcsőket is lecserélik - írja a Veol.

A portál információi szerint a Révfülöp strandjain elkezdődtek a korszerűsítési munkák. Kondor Géza polgármester elmondta, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán Révfülöp a Szigeti strand fejlesztésére 29 millió forintot nyert, a Császtai strandra pedig 24, 5 millió forintot.

Az összegekből a Császtai strandon új vizesblokk épül a tavaly átadott gyermekpancsoló közelében, a Szigeti strandon megújulnak a régi mosdók és mindkét helyen baba-mama szobát alakítanak ki. A strandokra új úszó napozóstégek készültek, valamint az összes régi lépcsőt új, rozsdamentes típusra cserélik. Az ügynökség által készített tervek alapján a fürdőkbe új öltözők készülnek és egységes információs, arculati elemek.

Önerős fejlesztés keretében a Császtai strandon az új vizesblokképület megközelítését segító járda és automata öntözőrendszer készülhetett el, valamint elkezdődött a tereprendezés, parkosítás.

Címlapkép: Getty Images