Ősszel visszatérhet a koronavírus? Ezek a szabályok most a legfontosabbak

MTI 2020. május 19. 14:06
A szakértők arra számítanak, hogy a koronavírus ősszel visszatér. Továbbra is fontos betartanunk az alapvető intézkedéseket a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozásáért.

Továbbra is be kell tartani az alapvető megelőző intézkedéseket a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozásáért, a lazítások ellenére. Hétfőtől feloldották Budapesten és Pest megyében is a vidéki településeket követően, a kijárási korlátozásokat, és enyhítettek más rendelkezéseken is.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ epidemiológusa elmondta, hogy továbbra is fontos a kézmosás vagy az alkoholos kézfertőtlenítés, illetve az is, hogy aki beteg, ne menjen közösségbe. Ajánlott továbbá, hogy - aki teheti - a kijárási korlátozások lazítása után is home office-ban, vagyis otthonról végezze a munkáját, és a távolságtartási szabályokat is alkalmazni kell.
A járványügyi szakember szerint mindenkinek meg kell értenie, hogy most még nem térhetünk vissza a megszokott életünkbe, hiszen bizonyos korlátozások még mindig életben vannak és ha a helyzet úgy kívánja, a lazítások után ismét szigorítás jöhet. Galgóczi Ágnes emlékeztetett: arra számítanak, hogy a koronavírus ősszel visszatér.

Címlapkép: Getty Images