Kihagyhatatlan lehetőségek Bács-Kiskun megyében: nyár elején elindul a népszerű klub

HelloVidék 2020. május 25. 10:05
A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítésével június végén ismét kinyithatja kapuit a művészetpártoló, népszerűsítő közösség, a Szecsődi Udvarház Alkotók és Előadók Klubját - írja a Baon.

Hat éve hozták létre a Szecsődi Udvarház Alkotók és Előadók Klubját, művészetpártoló, népszerűsítő közösséget Kerekegyházán. A portál információi szerint a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítésével június végén ismét kinyithatja kapuit a helyi klub.

Nálunk olyan emberek jönnek össze, akik hasonlóan gondolkodnak a világról, a művészetet, a szeretetet helyezik előtérbe. A motivációt nem a pénz jelenti, hanem az elhivatottság

– mondta Szecsődi György a portálnak, a Szecsődi Udvarház Alkotók és Előadók Klubja vezetője.

Eddig több mint harminc rendezvénynek adott otthont a klub, huszonhatan állították ki alkotásaikat és több mint harminc zenész, valamint rengeteg előadó lépett színpadra az udvarházban. A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után pedig nyáron tovább kívánják folytatni a munkát és az első rendezvényt már június végére tervezik.

Elmondták, hogy a nyitó program egy kulturális kavalkád lesz, ahol lesznek akik festményt vagy más képzőművészeti alkotást hoznak, de lesz vers előadás és táncház, valamint örömzenélés is. Az idei esztendőben képzőművészeti kiállítások, zenés és verses összeállítások, évfordulós megemlékezések várják az érdeklődőket a Szecsődi Udvarházban. A klub vezetője hozzáfűzte, hogy megemlékeznek Márai Sándor, Szabó Lőrinc, Zrínyi Miklós munkásságáról is a hangsúlyt azonban a klub amatőr irodalmárainak bemutatására helyezik.

Címlapkép: Getty Images