Országszerte nyitnak a katonai iskolák: ezeken a településeken már építkeznek

HelloVidék 2020. június 2. 08:42
2030-ig 8-10 honvéd középiskola és kollégium indulhat Magyarországon. Két új katonai középiskola építésének előkészületei pedig már el is kezdődtek Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron - írja a Népszava.

A lap információi szerint a Honvédelmi Minisztérium elárulta, hogy a tervek alapján 2030-ig 8-10 honvéd középiskola és kollégium indulhat Magyarországon. A lap korábban megírta, hogy két új katonai középiskola építésének előkészületei kezdődtek meg, amelyek Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron működnek majd.

Székesfehérváron egy már meglévő ingatlant alakítanak át a szükséges módon, Hódmezővásárhelyen pedig a modern városok program részekén készülhet el a katonai iskola.

A lapnak adott válaszában a Honvédelmi Minisztérium elárulta, hogy az iskolák, kollégiumok tervezésénél arra is figyeltek, hogy az országos lefedettség megvalósuljon. Leírták, hogy a beruházások célja, hogy a korábban bezárt honvédelmi iskolák és kollégiumok újra biztos hátteret és utánpótlásbázist adjanak a Magyar Honvédség számára. Legtöbb ilyen iskola a sorkatonaság megszüntetése után bezárt, ám a Honvédelmi Minisztérium kiemelte, hogy ettől függetlenül továbbra sincs tervben a sorkatonaság kötelező bevezetése.

Címlapkép: Getty Images