Ettől szenved most a legjobban Törőcsik Mari: bezárkózva él falusi otthonában

HelloVidék 2020. június 8. 13:03
A Kossuth-nagydíjas, 84 éves színművésznő egyedül érzi magát, nagyon megviselte a koronavírus-járvány elmúlt időszaka. Nehezen viseli, hogy nem látogathatják a szerettei, a barátai.

A falusi otthonában, Velemben élő Törőcsik Marit nagyon megviselte a koronavírus-járvány elmúlt időszaka. A Kossuth-nagydíjas, 84 éves színművésznő egyedül érzi magát, írja a Blikk. A lapnak Jordán Tamás nyilatkozott, akit évtizedes barátság fűz Törőcsik Marihoz. Elmondta: minden héten felhívja legalább egyszer, korábban pedig heti rendszerességgel látogatta. Legutóbbi beszélgetésük alkalmával kiderült, nagyon szenved attól, hogy nem látogathatják a szerettei, a barátai.

Annyit elmondhatok, hogy Mari egészségi állapota változatlan. Gyengécskének érzi magát, ezért nem is nagyon hagyja el a nappaliszobát, de nem történt semmi, ami miatt különösebben aggódni kellene érte. Az időjárási frontokat nehezen viseli, de semmiben sem szenved hiányt. Gondozói váltásban vigyáznak rá

- mondta Jordán Tamás.

Törőcsik Mari és egykori férje, Maár Gyula filmrendező 47 éve vett házat a Vas megyei községben. A család később visszatelepült a fővárosba, de Velem maradt a menedékhelyük, és 2008 októberi agyvérzését követően ezért is döntött úgy a színésznő, hogy a szép emlékek helyszínére visszatér. 2018-ban a falu díszpolgárává avatták.

Címlapkép: Getty Images