Kiderült az igazság: eldöntötték, hogy mi lesz a Természettudományi Múzeum sorsa

HelloVidék 2020. június 10. 09:07
Már biztosan elköltözik a Természettudományi Múzeum Debrecenbe, mivel jóváhagyták a város fejlesztési koncepcióját, amelynek fontos eleme az értékes gyűjtemény költöztetése.

Már egészen biztosan költözik a Természettudományi Múzeum Debrecenbe, mivel a kormány jóváhagyta a város 2030-ig tervezett fejlesztési koncepcióját, amelynek célja, hogy Debrecen Magyarország keleti régiójának központja legyen. A program kiemelt része pedig a múzeum költöztetése, valamint a helyi nemzetközi repülőtér bővítése és a várost elkerülő keleti körgyűrű folytatása.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter azt nem árulta el, hogy a városon belül, hol kapja meg új helyét a múzeum, de az RTL Klubnak elmondta, szerinte a múzeum kedvéért többen fognak Debrecenbe látogatni. A szállítással kapcsolatos aggodalmakra reagálva úgy fogalmazott, hogy vannak technikák, hogy ne sérüljenek az ott található tárgyak. Korábban emiatt a múzeumi dolgozók, a szakma és Budapest vezetése is tiltakozott a költözés ellen, mivel úgy gondolták, hogy ez menthetetlen károkat okoz a gyűjteményben.

Címlapkép: Getty Images