Hatalmas pusztítás Somogy megyében: több településen szünetel a vízellátás

HelloVidék 2020. július 27. 08:32
Hatalmas pusztítást végzett a hétvégi vihar Somogy megyében. A kialakult villámárvíz elöntötte a nagyatádi vízművet, ezért több Somogy megyei településen szünetel a vízellátás - írja a HVG.

A portál információi szerint több Somogy megyei településen szünetel a vízellátás, a hétvégi villámárvíz miatt, amely elöntötte a nagyatádi vízművet.

Csak forralás után iható a vezetékes víz Nagyatádon, Ötvöskónyiban és Lábodon. Ezeken a Somogy megyei településeken átmeneti vízhiány várható vasárnap délutántól

– közölte a szolgáltató Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. a honlapján.

A korlátozás ideje alatt a fogyasztók a településeken járó tartályautókról vehetnek ivóvizet.

A társaság folyamatosan ellenőrzi a vízminőséget és fertőtleníti a vízellátó rendszert, majd a probléma megszűnésekor érteítést ad ki a korlátozás feloldásáról. Folyamatosan együttműküdve az önkormányzatokkal a lakosságot a korlátozásról online felületeiken és szórólapokon is tájékoztatják.

Az Útinform közlése szerint: Somogyban a kétszámjegyű utak egyes szakaszai mellett több alacsonyabb rendű úton is lezárásokra, sebesség- és forgalomkorlátozásokra lehet számítani. Lezárták Nagyatádon a 681-es főút átkelési szakaszát a Csónakázó-tónál, a Somogyzsitfa és Csákány közötti útszakaszt az 1-es kilométernél. Vízátfolyások miatt szintén zárva van az Ötvöskónyi és Beleg közötti, valamint a Somogysámson és Sávoly közötti út, utóbbinál Hollád vagy Csákány felé lehet kerülni.

A víz elleni védekezés vasárnap is folytatódott a megye déli részén

- írta honlapján a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Nagyatádon épületeket, közműveket veszélyeztetett a víz, a tűzoltóknak homokzsákokkal kellett védeniük trafóállomásokat, a városi uszodát, egy csárdát és még a tűzoltóság épületét is. Segesden egy megdőlt 25 méteres fa lakóépületet veszélyeztetett, a Marcali és Boronka közötti úton a magas vízállás miatt bajba jutott embert kellett menteni. Böhönyén és Ötvöskónyiban garázsokból, pincékből és alagsori helyiségekből kellett szivattyúzni, volt, ahol két méter magasan állt a víz.

Címlapkép: Getty Images