Újabb strandok újulnak meg: erre költik a milliárdos összeget

MTI 2020. augusztus 1. 10:05
Folytatódnak a strandfejlesztések és elindul a 2017-ben megkezdett program negyedik szakasza. A mostani ütemben 3 milliárd forintot fordítanak a Balatonnál, a Tisza-tónál, a Duna mentén, a Tiszánál és a Velencei-tónál lévő szabadvízi strandok fejlesztésére.

Negyedik szakasza kezdődik a 2017-ben megkezdett szabadvízi strandfejlesztéseknek, a 2030-ig zajló beruházásoknak köszönhetően több mint száz strand újulhat meg. A standfejlesztések negyedik ütemének kezdete alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója elmondta, hogy a fejlesztés eredményeként

A fejlesztés most következő negyedik ütemében 3 milliárd forintot fordítanak a Balatonnál, a Tisza-tónál, a Duna mentén, a Tiszánál és a Velencei-tónál lévő szabadvízi strandok fejlesztésére. Felidézte: 2018-ban 40 település 55 strandja kapott 2 milliárd forint támogatást. A második ütemben 43 szabadstrand fejlesztésére 4,4 milliárd forintot fordítottak, az idei harmadik ütemben 90 strand kapott összesen 3 milliárd forint támogatást a Balatonnál, a Dunakanyarban, a Tiszánál, a Tisza-tónál és a Velencei-tónál.

Címlapkép: Getty Images