Pusztító vihar haladt át az országon: fotókon a brutális károk

MTI 2020. augusztus 5. 13:01
Ismét számos helyen okozott brutális károkat a vihar. Bács-Kiskun megyében több mint százötven esetben kellett beavatkozniuk az átvonuló vihar okozta károk miatt a tűzoltóknak.

Az országban ismét számos helyen okozott brutális károkat a vihar. Bács-Kiskun megyében több mint százötven esetben kellett beavatkozniuk az átvonuló vihar okozta károk miatt a tűzoltóknak. Kovács Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, fakidőlések és letört ágak miatt hívták a tűzoltókat, a házak pincéjében, garázsában összegyűlt csapadék eltávolításához kértek segítséget az állampolgárok, de villámcsapásról és megbontott tetőszerkezetekről is érkeztek bejelentések.

A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók a munkálatokat folyamatosan végezték, amint felszámoltak egy káreseményt, azonnal indultak a következő címre. A műveletirányítási ügyeletre, valamint a káresetek felszámolása során nem érkezett információ személyi sérülésről. A fotókon a soltvadkerti és a bócsai károk láthatóak.

A soltvadkerti régi malom teteje leszakadt a viharban. Az orkán erejű széltől a tetővel együtt leszakadt a nagyfeszültségű felsővezeték is, így a város egy része áram nélkül maradt.

Fotó: MTI/Donka Ferenc

Gépjárművek kerülgetik a viharban kidőlt fákat és leszakadt ágakat az 54-es főúton Bócsa határában 2020. augusztus 4-én.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Címlapkép: Getty Images