Hatalmas szálloda épül a Club Aliga területén: a helyiek megmentenék a zöld területeket

HelloVidék 2020. augusztus 26. 08:58
Egy terjedelmes közleményben részletezi a Club Aliga fejlesztését végző Appennin Nyrt., hogy milyen fejlesztések várhatók a közeljövőben az egykori pártüdülő, a Club Aliga területén - írja az Index.

A portál információi szerint miután a múlt héten a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá minősítette a Club Aliga fejlesztését az Aligai Fürdőegyesület felhívta a figyelmet arra, hogy a kormányrendelet felrúghatja a Balatonvilágosi Önkormányzat és a Club Aliga fejlesztői közti megállapodást, ami a terület még állami tulajdonban lévő részeit érinti.

A megállapodás szerint a lakosság által használt közutakat, közparkot és a szabad parti sétányokat az ingatlanfejlesztőnek fenn kell tartania, illetve az említett területeknek az önkormányzati tulajdonba adását kezdeményeznie kell.

Legfrissebb közleményükben ugyan erre nem tértek ki, de hangsúlyozták, hogy a "strand területe is megújult, amely a jövőben is nyitva áll majd a helyi lakosok előtt". A további fejlesztésekről azt írják:

  • a jelenlegi 168 férőhelyes kikötőt az üzemeltető 213 férőhelyesre bővítik, és
  • 2023 végéig a Club Aliga területén egy egész évben működő, 4 csillagos, több mint 160 szobás szállodát építenek.

Hozzáteszik, hogy a fejlesztéssel kapcsolatos tervek véglegesítése jelenleg is folyamatban van, a Pro-Mot Hungária Kft. pedig folyamatosan tárgyal Balatonvilágos Község Önkormányzatával a terület fejlesztésével kapcsolatban.

Mind a Kft., mind a közvetett tulajdonos Appeninn Nyrt. arra törekszik, hogy az Önkormányzattal folytatott tárgyalások lezárásáig is – a lehetőségeihez mérten – a lehető legszéleskörűbb tájékoztatást nyújtsa a helyi lakosoknak

- fogalmaztak.

Címlapkép: Getty Images