Koronavírus: ismét növekedett a fertőzöttek száma az idősotthonban

HelloVidék 2020. augusztus 27. 09:33
Ötre emelkedett a fertőzöttek száma újabb négy azonosított koronavírus-fertőzöttel a debreceni Pallagi úti idősotthonban. Az otthont azóta fertőtlenítették és azokat, akik érintkeztek a fertőzöttekkel az intézmény izolációs részlegében helyezték el megfigyelésre - írja a 24.hu.

A portál információi szerint ötre emelkedett a fertőzöttek száma újabb négy azonosított koronavírus-fertőzöttel a debreceni Pallagi úti idősotthonban. Augusztus 14-én megelőző intézkedésként intézményelhagyási és látogatási tilalmat vezettek be, majd öt nappal később egy hasi fájdalomra panaszkodó lakót vittek a mentők kivizsgálásra, akinek aztán pozitív lett a PCR-tesztje.

Ezt követően az önkormányzati fenntartású otthonban teljes körű koronavírus-szűrést rendeltek el és a 405 elvégzett tesztből négy pozitív lett. Három lakónál és egy dolgozónál mutatták ki a koronavírust.

A négy gondozottat a Kenézy Gyula egyetemi kórház infektológiai részlegén kezelik, az intézmény dolgozója pedig házi karanténban van, de valamennyien jól vannak. Az otthont azóta fertőtlenítették és azokat, akik érintkeztek a fertőzöttekkel az intézmény izolációs részlegében helyezték el megfigyelésre.

Az önkormányzat mint az idősotthon fenntartója kezdeményezte a járványügyi hatóságoknál, hogy a teljes körű tesztelést két héten belül ismételjék meg.

Címlapkép: Getty Images