Hiába igényelték, rengeteg iskolába nem jutott iskolaőr: ez az oka

HelloVidék 2020. szeptember 4. 09:01
Szeptember végére a még üres helyeket is be szeretnék tölteni, jelenleg toborzás, képzés folyik. Korábban kiderült, összesen 1400-an jelentkeztek iskolaőrnek, de csak 60 százalékuk felelt meg a fizikai, pszichológiai és egészségügyi alkalmassági vizsgán.

55 iskolába nem jutott iskolaőr, számolt be az RTL Klub híradója. Az országban 478 helyen igényelték, de a tanév kezdetén 423 intézményben kezdték meg munkájukat – ezt az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára közölte. Maruzsa Zoltán jelezte: szeptember végére a még üres helyeket is be szeretnék tölteni, jelenleg toborzás, képzés folyik.

Korábban kiderült, összesen 1400-an jelentkeztek iskolaőrnek, de csak 60 százalékuk felelt meg a fizikai, pszichológiai és egészségügyi alkalmassági vizsgán. A 120 órás tanfolyamot 497-en kezdték meg, ők konfliktuskezelést, valamint pedagógiai és rendvédelmi ismereteket tanultak. A kormány azért döntött az iskolaőrség bevezetése mellett, mert szerintük így megfékezhető az iskolai erőszak.

Címlapkép: Getty Images