Koronavírus: pozitív lett a tesztje a megyei kórház egyik orvosának

HelloVidék 2020. szeptember 11. 13:07
Pozitív lett a koronavírus tesztje a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kórház urológus orvosának. Az intézményben az új betegek felvételét átmenetileg felfüggesztették, de a betegek ellátását biztosítják - írja a HVG.

A portál információi szerint koronavírusos egy urológus a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kórházban. Érdeklődésükre a kórház sajtóosztálya elmondta, hogy enyhe légúti tünetekkel jelentkezett vizsgálatra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kórház egyik urológus szakorvosa, és a PCR-teszt megállapította a fertőzést.

A járványügyi szakemberekkel és a szakmával egyeztetve azonnali intézkedéseket hoztunk, annak érdekében, hogy a szoros kontaktok mielőbbi azonosítása megtörténjen, a bent fekvő betegek megfigyelése a járványügyi szempontok szerint történjen

– közölték.

Az intézményben az új betegek felvételét átmenetileg felfüggesztették, de a betegek, a sürgős urológiai esetek ellátását ennek ellenére tudják folytatni. Az osztály Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyetlen urológiai fekvőbeteg-osztálya. Az osztályon dolgozók és a fertőzöttel kapcsolatba került többi alkalmazott tesztelése megtörtént. Négy orvos esetében rendeltek el járványügyi megfigyelést.

Címlapkép: Getty Images