Szigorú szabályokat vezettek be: a járvány miatt, csak így fogadhatunk örökbe állatokat

HelloVidék 2020. október 12. 09:11
A koronavírus-járvány második hulláma miatt szigorú intézkedéseket vezettek be a Miskolci Állategészségügyi Telepen. Így az örökbefogadás és a látogatások már az új szabályok alapján történhetnek csak - írja a Boon.

A portál információi szerint fokozott elővigyázatosság mellett lehetséges csak belépni a miskolci gyepmesteri telepre. A koronavírus-járvány második hulláma miatt a Miskolci Állategészségügyi Telepen új járványügyi intézkedéseket vezetett be a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

  • A látogatóknak és a dolgozóknak is kötelező a maszk viselése és a bejárathoz kézfertőtlenítőket helyeztek ki. Arra kérnek mindenkit, hogy a fertőtlenítőt használják ügyintézés előtt és után is.
  • A telep területére előzetes testhőmérséklet-mérést követően lehetséges belépni. Amennyiben a látogató testhőmérséklete meghaladja a 37,2 Celsius fokot, 5 perc várakozási idő eltelte után a mérést meg kell ismételni. Ha a következő mérés igazolja az első helyességét, nem engedélyezett a belépés a telepre.
  • Az állatok örökbefogadása sem a megszokott módon működik. Az online felületen történő kiválasztást követően, előzetes telefonos egyeztetés után érkezhetnek a telepre az örökbefogadók. Maximum 3 fő részvételével kerülhet sor az állat megtekintésére, majd a konkrét kiválasztás is csak előre egyeztetett időpontban lehetséges. Az örökbefogadók az állatgondozókkal megbeszélhetik a kutyával kapcsolatos elképzeléseiket, a tartás körülményeit és közösen választhatják ki az elvárásoknak leginkább megfelelő állatot.
  • Várakozás és ügyintézés közben is szigorúan ügyelni kell a 1,5-2 méteres védőtávolság megtartására. A nyílt napokon lehetőség szerint kerülni kell a csoportosulást. Sétáltatás előtt és után fontos a kézmosás, vagy a kézfertőtlenítés.
  • Köhögés, vagy tüsszentés esetén elengedhetetlen a papír zsebkendő használata, vagy annak hiányában a behajlított kar könyökhajlatába történő köhögés, vagy tüsszentés.

Címlapkép: Getty Images