Bejelentették: ezeken a területeken már ma éjjel havazhat

HelloVidék 2020. október 13. 20:01
Kedden éjszaka és szerdán napközben havas eső, sőt akár hó is eshet északkeleten a hegyekben és talán a Bakonyban is megjelenhetnek az első hópelyhek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint kedden éjszaka és szerdán napközben havas eső, sőt akár hó is eshet északkeleten a hegyekben és talán a Bakonyban is. A térség időjárását alakító mediterrán ciklon, miközben észak felé helyeződik át, maga mögött hidegebb levegőt hoz a Kárpát-medencébe, és a magasban egyre nagyobb területen megjelennek a mínuszok.

A továbbiakban a honlap szerint szerdán dél felől felszakadozik, csökken a felhőzet, de az északi országrészben továbbra is borult marad az ég, és egyre inkább csak arrafelé lehet esőre, záporra számítani. A magasabban fekvő tájakon néhol havas eső sem kizárt. A szél többfelé ismét megerősödik, a Balaton és a Bakony térségében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-7 fok között alakul, délnyugaton helyenként talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb hőmérséklet általában 12-17, az északi harmadban 7-11 fok között alakul.

Címlapkép: Getty Images