Egyre több a beteg: bezárták a Fejér megyei általános iskolát

HelloVidék 2020. november 3. 10:06
Egyre több a beteg és a hiányzók névsora folyamatosan bővül, ezért bezárt az Eötvös József Általános Iskola Ercsiben. Bíznak benne, hogy hamarosan a normál kerékvágásban folytatódhat a tanítás. El akarják kerülni a digitális oktatás bevezetését - írja a HVG.

A portál információi szerint bezárt az Eötvös József Általános Iskola Ercsiben, amelynek részleteiről az iskola igazgatója Orth László Facebookon közölte a részleteit. Arról írt, hogy az egyik tanító váratlanul elhunyt, másik hét kolléga pedig betegség miatt nem tud dolgozni. A hiányzók névsora is folyamatosan nő és vannak, akik a fertőzött családtagok miatt nem tudnak munkába állni.

Hangsúlyozta, hogy a helyzet később ennél rosszabb lehet, ám már most sem tudnak az említett okok miatt minden osztályba tanárt küldeni.

Ezeken a napokon a gyerekeknek nincs tanítás, de az iskola dolgozóinak lesznek feladataik. Az igazgató azt is elmondta, hogy a három napon reggel 8-tól délután 4-ig ügyeletet látnak el, ha valaki nem tudja megoldani a gyermeke felügyeletét.

Tudjuk, hogy most sok szülőnek gondot okozunk, de sajnos más megoldást nem találtunk. Bízunk abban, hogy további problémák nem jelentkeznek, így a pedagógusok felépülése után hétfőn rendes kerékvágásban folytatódik a tanítás

– olvasható az igazgató tájékoztatójában.

Címlapkép: Getty Images