Koronavírus: olyan sok a fertőzött tanár és diák, hogy egyre több felsősnek kell otthon tanulnia

HelloVidék 2020. november 23. 09:01
A döntést a szülők is helyeslik, mert ezek a gyerekek akkorák, hogy miattuk már nem kell otthon maradniuk. Azt azonban nem tudják, hogy ez meddig fog tartani, hangzott el az ATV híradójában.

Egyre több általános iskolában állnak át digitális oktatásra a felső tagozatok, olyan sok diák és tanár kapta el ugyanis a koronavírust, hogy az iskolák egy részében lehetetlen megszervezni az oktatást, hangzott el az ATV híradójában. Mint elhangzott,

A döntést a szülők is helyeslik, mert ezek a gyerekek akkorák, hogy miattuk már nem kell otthon maradniuk. Azt azonban nem tudják, hogy ez meddig fog tartani.

A pécsi iskola nem az első, ahol átmenetileg a felső tagozatot digitális oktatásra állítják át. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Pécsen tanító választmányi tagja szerint az összes iskolában meg kellene hozni a döntést a felsősök otthoni tanulásáról.

A közép és felsőfokú oktatásban már a rendkívüli intézkedések bevezetésével elrendelték a digitális oktatást, de az általános iskolákra, óvodákra egyelőre nincs központi döntés. Az országban azonban egyre több oktatási intézményben kénytelenek a vezetők lépni, ugyanis egyre többen produkálnak pozitív koronavírus-tesztet és sok helyen már nem tudják megszervezni az oktatást.

Címlapkép: Getty Images