Koronavírus: így küzd a járvány ellen az apró, 50 lakosú magyar zsákfalu

HelloVidék 2020. december 4. 16:05
Az emberek az alapvető tevékenységeket, mint a bevásárlás, többnyire a környező településeken végzik, de mozgó bolt is rendelkezésükre áll, ha friss pékárura, tejtermékre vagy más élelmiszerre van szükségük.

Miközben az országos fertőzési arány emelkedik, egy Nógrád megyei zsákfaluban szinte alig számláltak egy-két pozitív esetet, számolt be a Nool.hu. A mindössze ötven lelket számláló Garábon, a megye legkisebb településén az emberek betartják a szabályokat, megtartják a távolságot, nem gyülekeznek és tartózkodnak a nagy összejövetelektől.

A koronavírus nincs konkrét hatással a falura, nem kellett emiatt külön intézkedéseket hozni. Talán ehhez hozzájárul, hogy némileg elszigetelten élünk, így könnyebb betartani az előírásokat, valamint ha nem muszáj, senki nem mozdul ki az otthonából, hiszen mindenkinek tágas tere van. Természetesen a kijárási tilalmat is más úgy megélni, hogy az ember ki tud menni a saját kertjébe

- nyilatkozta Kovács Zoltán polgármester. Mint mondta, egy-két pozitív esetről tud a faluban, de szerencsére a lakosok közül senki nem volt még kórházban.

Az emberek az alapvető tevékenységeket, mint a bevásárlás, többnyire a környező településeken végzik, de mozgó bolt is rendelkezésükre áll, ha friss pékárura, tejtermékre vagy más élelmiszerre van szükségük. Illetve a posta is házhoz megy, amely talán mind hozzájárul, hogy a járvány ne terjedjen el a kis faluban.

Címlapkép: Getty Images