Plusz milliók a vidéki kórháznak: kiemelt Covid-ellátóhelyként nehéz 10 hónap áll mögöttük

HelloVidék 2020. december 22. 09:00
Jól jön a önkormányzattól kapott 30 milliós támogatás, amelyet a koronavírus-járvány miatti többletköltségeik fedezésére fordít a soproni kórház - írja a Kisalföld.

Az erről szóló támogatási szerződést hétfőn írta alá Farkas Ciprián, Sopron polgármestere és dr. Kulcsár Dániel, a Soproni Gyógyközpont leköszönő főigazgatója.

Nehéz tíz hónap áll mögöttünk. Ez a járvány mindannyiunk számára egy teljesen új helyzetet teremtett, nagy kihívás elé állította a kórház minden dolgozóját, mert ilyen munkát korábban nem végeztek. Első körben készültségben, november hatodikától pedig élesben veszünk részt a Covid-ellátásban. Kiemelt Covid-ellátóhelyként komoly orvosszakmai feladatokkal nézünk szembe, de örömmel jelenthetem, hogy kollégáim európai szinten is jó eredményeket érnek el a covidos betegek gyógyításában

– mondta a főigazgató, majd külön megköszönte az ápolási osztály dolgozóinak a munkáját, akik kiválóan teljesítettek, holott a járvány őket is érintette, többen megbetegedtek közülük.

Az igazgató a kórházparancsnok és a huszonöt kivezényelt katona segítségéért is hálás, akik elsősorban logisztikai, fertőtlenítési és őrzési feladatokat látnak el.

A tájékoztatón elhangzott: 2021. január elsejével hivatalba lépő új igazgató dr. Molnár Sándor lesz.