Így fejlesztenék a Balaton-partot a népszerű üdülővárosban: íme az ötletek

HelloVidék 2021. február 11. 09:05
A fejlesztés célja, hogy dinamizálják a város Balaton-parti térségét, és így a régióban élők számára egész évben elérhető kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak.

Negyvenöt pontból álló javaslatcsomagot dolgoztak ki Keszthely fiataljai a Balaton-part fejlesztésére az Ifjúsági kerekasztal ülésén, amelyen Nagy Bálint polgármester is részt vett - írja a Zaol.hu. Két önkormányzati képviselő, Horváth Tamás és Sáringer-Kenyeres Marcell korábban feltérképezte és összegyűjtötte Keszthely fiataljainak ötleteit, amiket a lakossági konzultációra érkezett javaslatokkal együtt figyelembe vesz az önkormányzat a fejlesztési koncepció kidolgozásakor.

A diákok és fiatal felnőttek egyebek mellett

Többen szeretnék, ha madár- és denevérodúkat helyeznének el a Balaton-parton, a természeti értékekre pedig tájékoztató táblákon hívnák fel a figyelmet. Felmerült egy óriás kerti sakk telepítése és kondipark kialakítása is, mások ingyenes mobiltöltő állomásokat látnának szívesen.

A fejlesztés célja, hogy dinamizálják a város Balaton-parti térségét, és így a régióban élők számára egész évben elérhető kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak. Emellett munkahelyteremtő és –megőrző szerepet is tulajdonítanak nekik, hiszen a látogatószám várható emelkedése jótékony hatással lehet például a vendéglátószektorra.

Címlapkép: Getty Images