Kiderült az áruházi húspultok titka: ezt kapjuk a boltokban

HelloVidék 2021. február 19. 09:02
Még mindig óriási hagyománya van Magyarországon a pultozásnak, és a járvány ellenére is rengetegen vásárolnak ezekből az előre becsomagolt termékek helyett.

Számos hazai áruházban az előre csomagolt termékek mellett pultból is beszerezhetjük a hús-, illetve hentesárut. A Pénzcentrum körképéből kiderült, hogy még mindig óriási hagyománya van Magyarországon a "pultozásnak", és a járvány ellenére is rengetegen vásárolnak ezekből az előre becsomagolt termékek helyett. Sőt, olyannyira népszerűek ezek a pultok, hogy az Auchan még bővíteni is tervezi a meglévő állományt. A Tesco pedig arról számolt be, hogy 850 szakképzett munkatárs szolgálja ki a vevőket a pultokból.

Mint kiderült, az Auchannál 16 hipermarketben és 5 szupermarketben működik hentespult, ahol szakképzett munkatársakkal várják a vásárlókat. A boltlánc azt is elárulta, hogy terveik szerint az év folyamán már mindegyik áruházukban lesz külön húspult. Hozzátették, számos friss húsfélével várják a vásárlókat. Baromfiból megtalálható áruházaikban a csirke, pulyka, kacsa, liba. Csirkéből is többféle lehetőségből válogathatnak vásárlók, elérhető a GMO-mentes csirke, kukoricás csirke, kistestű tyúk, kakas, jérce vagy gyöngytyúk. A kacsa és a liba esetében pecsenye és hízott kacsaháj, libaháj is van a polcokon, ezenkívül pulyka egész évben, bébipulyka pedig a karácsonyi szezonban kapható. A hentesáruk közül kérhetünk marhát, borjút, birkát, bárányt, ez utóbbiból háztájit is, ami a Gazdától az asztalig programjuk része. Ezenkívül süldőt és sertést is kínálnak vásárlóknak, amiből szintén kapható háztáji is. Válogathatunk bőrös termékek és belsőségek széles kínálatából is.

A Spar tájékoztatása szerint 326 darab saját üzemeltetésű áruházukban található húspult. Az összes pultban dolgozó kolléga kapott képzést. A Sparnak két húsüzeme is van, a bicskei és a perbáli Regnum Húsüzemekben pedig összesen 470 fő dolgozik. Mint közölték, Bicskéről érkezik több termék a boltokba (69 százalékuk). A Spar azt is elárulta, hogy az áruházakban 257 fajta pultos hústermék kapható, előrecsomagoltból pedig 402 különböző - főképpen a tradicionális, lédig, pultos termékeket kínálják a a húspultokban.

300 fő dolgozik hentes munkakörben az üzletekben, és további 549 kolléga (részlegvezetők, szakeladók, osztályvezetők) munkaterülete hús/hús-csemege, így összesen 849 fő dolgozik a területen - közölte a Spar.

A Tesco-áruházak több mint felében üzemel csemegepult, ezekben 850 fő szakképzett munkaerőt foglalkoztat az áruházlánc. Az ő húspultjaikban jelenleg összesen 64 féle terméket kínálnak vásárlóknak, azonban a választék áruházanként eltérő. A csomagolt termékek választéka ennél bővebb, több mint 100 féle termékből áll a teljes választék, ám az üzletek kínálata ebben az esetben is különböző.

A pultban megtalálható sertés-, marha-, csirke-, pulyka- és kacsahús, míg az előre csomagolt termékek között ezeken felül találkozhatunk borjú-, tyúk- és nyúlhússal, valamint hallal. A csomagolt termékek között helyet kapnak az alap termékek, mint pl. a szeletelt karaj, a darálthús, a csirkemell és mellettük az egészen speciális és prémium termékek is, mint a kacsa májak, a különböző marha steak-ek, sous vide húsok, hazai és tengeri halak.

A teljes cikket itt lehet elolvasni.

Címlapkép: Getty Images